Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 24ο)

14 Ιουνίου 2012

150. Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου

18-1- 2008

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

«Πριν ένα χρόνο σχεδόν, σάς έγραψα, ζητώντας την βοήθειά σας και τις προσευχές σας στον Θεό, στην Αγία Τριάδα και στην Μητέρα του Θεού, για να συγχωρέσουν τις αμαρτίες μου και να μου δώσουν ένα παιδί. Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου.

Είχατε την μεγάλη καλοσύνη να μου γράψετε ένα γράμμα και να μου στείλετε μία κορδέλα ευλογημένη από την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου. Πριν ακόμα πάρω το γράμμα σας, το είδα στο όνειρό μου και από την στιγμή που άρχισα να φορώ την κορδέλα και να προσεύχομαι στην Παναγία, είχα την πλέον ειρηνική αλλά και ισχυρή βεβαιότητα στην καρδιά μου ότι οι προσευχές σας για μένα θα εισακουστούν και η επιθυμία μου θα εκπληρωθεί.

Πράγματι, τον Μάρτιο του 2007 μάθαμε ότι ήμουν έγκυος. Και μονολότι κατά τις προγεννητικές επισκέψεις στον γιατρό προειδοποιηθήκαμε για πιθανές επιπλοκές που σχετίζονταν με την ηλικία μας (πλησιάζαμε και οι δύο τα σαράντα) με συμβούλευσαν να κάνουμε επιπλέον, επίπονες ενδεχομένως εξετάσεις. Αυτές όμως δεν χρειάζονταν πλέον, γιατί ξανά η καρδιά μου ήταν ειρηνική με την αγάπη και το έλεος που ένιωθα από τον Θεό.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2007 ο γιός μας, Θεόδωρος Δανιήλ, γεννήθηκε στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης. Ήταν ωραίος και υγιής, και γέμισε τις καρδιές μας με τόση πολλή αγάπη και συμπάθεια! Σήμερα ο γιός μας έλαβε τα μυστήρια του Βαπτίσματος, του Χρίσματος και της Θείας Ευχαριστίας. Η καρδιά μου χαίρεται, τα μάτια μου είναι γεμάτα με δάκρυα ευτυχίας. Θέλω να πέσω στα γόνατα και να ευχαριστήσω τον Θεό και την Παναγία, επειδή μάς έδωσαν αυτό το ωραίο μωρό και μάς ευλόγησαν με το έλεός τους. Η χαρά μου όμως θα είναι πλήρης, όταν, όπως ελπίζω και προσεύχομαι, ο σύζυγός μου γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός και γνωρίσει το έλεος και την δόξα του Θεού».

Με σεβασμό

Η αδελφή σας εν Χριστώ

Ιλμάνα Φούλκερ, MD

151. Σήμερα έχω τέσσερα χαριτωμένα παιδιά

24-1-2008

Αγία Παρασκευή Αττικής

«Μετά από τέσσερις αποβολές, και αφού ξοδέψαμε μία ολόκληρη περιουσία στους γιατρούς χωρίς αποτέλεσμα η γυναίκα μου Ελισάβετ και εγώ βρισκόμασταν σε απελπιστική κατάσταση. Τότε ο κουμπάρος που μάς πάντρεψε με προέτρεψε να ανέβω στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου συνάντησα τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος μου έδωσε κορδέλα από την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας για να την φορέσει η γυναίκα μου και μου είπε ότι σίγουρα θα κάνουμε παιδιά. Έτσι και έγινε.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα η γυναίκα μου, αφού φόρεσε την κορδέλα, έμεινε έγκυος στο πρώτο μας παιδί, την Μαρία, η οποία γεννήθηκε στις 2-4-1998. Από τότε με την ευχή του Γέροντα, την ευλογία και την Χάρη της Παναγίας μας αποκτήσαμε άλλα τρία παιδιά, τον Λεωνίδα (16-4-1999), την Αννα (20-4-2000) και την Δέσποινα (22-3-2004).

Δοξασμένο το όνομα της Παναγίας».

Την ευχή σας

Σταύρος Πηρούνης

152. Σε επτά ημέρες μάθαμε ότι ήταν έγκυος

30-1-2008

Ταγαράδες Θεσσαλονίκης

«Ονομάζομαι Μιχάλης Ιωάννου και η σύζυγός μου Νικολέτα Κορδελίδου. Μένουμε στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

Το 2002 αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί, τον Δημήτριο, μετά από αρκετές προσευχές και παρακλήσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε κάποιο οργανικό πρόβλημα. Παρόλο που προσπαθούσαμε να κάνουμε και δεύτερο δεν μπορούσαμε, αν και οργανικό πρόβλημα δεν υπήρχε πλέον.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί μάς παρότρυναν ακόμη και να πάμε κάποιο ταξίδι για να ηρεμήσουμε, με την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθούσε στην τεκνοποίηση, αλλά τίποτα δεν γινόταν.

Τον Φεβρουάριο του 2006 ο φίλος μου Ευάγγελος Πηγαδάς από την Θέρμη με προσκάλεσε να κάνουμε μία επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Στην Μονή σας το απόγευμα προσκυνήσαμε τα άγια λείψανα και την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Κάποιος από τους πατέρες μου έδωσε μία ευλογημένη κορδέλα και μου είπε: “Μην ανησυχείς. Εάν το ζητάς με πίστη θα γίνει, θα κάνει το θέλημά σου η Παναγία”».

Όταν επέστρεψα, έδωσα στην σύζυγό μου το λαδάκι από τις θαυματουργές εικόνες και την κορδέλα. Σε επτά ημέρες μάθαμε ότι ήταν έγκυος. Από τότε και καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έβγαλε από πάνω της την ευλογημένη κορδέλα.

Ο φίλος μου έδωσε και σε μία άλλη γνωστή του, η οποία δεν έκανε παιδιά, ένα πολύ μικρό κομματάκι από την κορδέλα και έμεινε έγκυος».

Με σεβασμό

Μιχάλης Ιωάννου

153. Κορδέλα της Αγίας Ζώνης πού δεν καιγόταν

Ευλαβής προσκυνητής μάς έστειλε ένα γράμμα, στο οποίο μεταξύ των άλλων έγραφε και το παρακάτω περιστατικό.

«Έδωσα σε κάποιον γνωστό μου που έπασχε από καρκίνο στομάχου ένα κομμάτι κορδέλας της Αγίας Ζώνης, και αφού έγινε καλά, προσπάθησε να το κάψει μαζί με οινόπνευμα, αλλά δεν κάηκε. Η προσπάθεια για το κάψιμο επαναλήφθηκε τρεις φορές χωρίς επιτυχία».

Στο γράμμα του εσώκλεισε και την ίδια την κορδέλα.

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο) 23 Ιουνίου 2019 49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής 11-4-2002 Περιστέρι, Αθήνα «Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...