Έκθεσης ζωγραφικής παιδιών ΑμεΑ

24 Φεβρουαρίου 2013

 Η Έκθεσης ζωγραφικής παιδιών ΑμεΑ του Συλλόγου «Μέριμνα ζωής» του Δήμου Παύλου Μελά & Δυτικής Θεσσαλονίκης,  είναι σε εξέλιξη στο Φουαγιέ Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20.00 και εκτιμάται ότι και αυτή τη φορά η συμμετοχή του κόσμου θα είναι ενθερρυντική. Η  διάρκεια έκθεσης θα είναι  έως 3 Μαρτίου 2013.

vol1

Ο Σύλλογος «Μέριμνα Ζωής» ιδρύθηκε πριν από 2 χρόνια περίπου, έχοντας τάξει ως στόχο του την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ σε τοπικό επίπεδο. Ο σύλλογος συνεργάζεται επίσης με όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως και με τους φορείς της πολιτείας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Αποτέλεσμα της κοινής συνισταμένης των προσπαθειών όλων μελών του Συλλόγου, ήταν η επιτυχία πολλών στόχων, όπως: η λειτουργία τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης για ΑΜΕΑ (ζωγραφικής, Η/Υ, μουσικής κ.λ.π.) στο ΚΕΣΥ Σταυρούπολης, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος και με την βοήθεια εθελοντών. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, δημιουργήθηκαν ράμπες πρόσβασης αναπηρικών αμαξιδίων στα περισσότερα σημεία της περιοχής. Πραγματοποιήθηκαν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, ποδοσφαιρικό αγώνα παλαιμάχων, εκθέσεις ζωγραφικής κ.λ.π., με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την ομαλή ένταξη των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο. Η σταδιακή μείωση των Δημοτικών Τελών προς όφελος των ΑΜΕΑ. Η αγορά λεωφορείου κατάλληλα διαμορφωμένου, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των ΑΜΕΑ.