Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας ομιλητής σε Σχολή Γονέων

22 Φεβρουαρίου 2013

Ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, θα ομιλήσει την προσεχή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου  στο πλαίσιο των μαθημάτων της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

simonopetra

Το θέμα της ομιλίας του γ. Ελισσαίου, που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, είναι: «Το νόημα και η τέχνη της ζωής». Η ομιλία θα λάβει χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας του Αγρινίου και εντάσσεται στον κύκλο ομιλιών της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεως, που περιλαμβάνει πολλούς και διακεκριμένους καλεσμένους ομιλητές. 

Σχετικά με την προσωπικότητα του Ομιλητή, ας θυμίσουμε ότι ο γ. Ελισσαίος γεννήθηκε το 1951 στο Μυρόφυλλο Τρικάλων, συνδέθηκε σε νεαρή ηλικία με τον Γέροντα Αιμιλιανό και κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκάρη Μοναχός στο Μεγάλο Μετέωρο, το 1973. Την ίδια χρονιά ακολούθησε τον Γέροντα Αιμιλιανό στην επάνδρωση της Σιμωνόπετρας. Ενθρονίσθηκε Ηγούμενος της Μονής το 2000. Έζησε την ανανέωση των μοναχικών Αδελφοτήτων του Αγίου Όρους και συμμετείχε επανειλημμένα στα διοικητικά όργανα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους. Διετέλεσε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητος και μέλος διαφόρων Ιεροκοινοτικών Επιτροπών.