Τα πάθη τα σεπτά

25 Απριλίου 2013

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 8:00 μ.μ., στον Πολυχώρο της Αγιορείτικης Παράδοσης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης ‹‹Απόστολος Παύλος›› θα ψάλλει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.

Prosklisi_Pathi

Ο βυζαντινός χορός, επίσημα ιδρύθηκε και ονομάστηκε με το όνομα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, από το σεπτό ποιμενάρχη , τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη στις 29/6/2011, ημέρα της εορτής του Αποστόλου και ψάλλει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λαγκαδά. Συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις ιερές πανηγύρεις της Μητροπόλεως, έψαλε ενώπιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και σε εκδήλωση προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου κατά τις επισκέψεις αυτών στην ιερά μας Μητρόπολη. Επίσης, έλαβε μέρος σε εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς, προς τιμήν του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τα Χριστούγεννα του 2012 και προσεκλήθη σε Ιεράν Πανήγυριν της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας , Αμοργού και Νήσων.

Χοράρχης: Ο Άρχων Υμνωδός της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιος Φερεντίνος.

Οι ύμνοι θα ψαλούν από μουσικά χειρόγραφα του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Αθανασίου Μαυρίδη και η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Πολυχώρος

Αγιορείτικη Παράδοση

Εικόνες – Βιβλία – Είδη Αγίου Όρους

Β. Παύλου Μπακογιάννη 4

Λαγκαδάς

23940 25151

www.agioritikiparadosi.gr

[email protected]