Η Μύρτις πάει στο Σχολείο (Σάββατο 1/6/2013)

29 Μαΐου 2013

Mirtis_up

Το 1ο 12/θ Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) παρουσιάζει στο Πολεμικό Μουσείο τη δημιουργική παραγωγή του Εικαστικού Εργαστηρίου 2012-2013, στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος «Η Μύρτις πάει στο Σχολείο».

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, 11:30, όπου και θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου η ανάπτυξη του πρωτοπόρου εκπαιδευτικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος των παιδιών. Η εκδήλωση τελείται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «Πρώτα η Εκπαίδευση». Η πρωτοβουλία του Μπαν Κι- Μουν έχει στόχο την καθολική παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες παντού στον κόσμο.

Φορείς συνδιοργάνωσης είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Τομέα Επιστημών της Αγωγής ΕΚΠΑ και το Πολεμικό Μουσείο.

Τιμητικά, συμμετέχουν με έργα τους ελληνικές και ξένες σχολικές ομάδες ευαισθητοποίησης. Την έκθεση πλαισιώνει η Μουσειοσκευή του πονήματος «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν».

  • Τόπος έκθεσης: Πολεμικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2 – Αθήνα
  • Διάρκεια έκθεσης: 1 έως 7 Ιουνίου 2013
  • Ώρες λειτουργίας: 9-14:00 & 17:30-20:30 (εκτός Δευτέρας)