Τάμα ελπίδας στην Παναγία Σουμελά

1 Αυγούστου 2014

Έφτασαν σήμερα στο Λευκό Πύργο  οι τρεις ποδηλάτες Παντελής Τζερτζεβέλης, Παναγιώτης Σωτηριάδης, τον Βασίλης Γιοσμάς, οποίοι ξεκίνησαν από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου με σκοπό να φτάσουν στη Τραπεζούντα, στο ιστορικό Μοναστήρι της Σουμελιώτισσας Παναγίας στο Πόντο και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Η έναρξη του ταξιδιού έγινε στις 31 Ιουλίου στην Καστανιά με την ευλογία του αρχιμ. π.Σεραφείμ στην Παναγία Σουμελά, ενώ σήμερα 1η Αυγούστου οι ποδηλάτες βρέθηκαν το πρωί μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη να πάρουν τα τάματα και τις ευχές των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο.

tama5

Ενδιάμεσοι σταθμοί στην πορεία τους θα είναι η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, τα Ύπσαλα, το Τεκίρνταγκ, η Κωνσταντινούπολη, το Ισμίτ, το Ερενλέρ, το Γενίτσαγα, η Αμάσια, η Σαμψούντα, η Φάτσα, το Ορντού, το Τρέμπολου και η Τραπεζούντα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παντελής Τζερτζεβέλη, ένας εκ των ποδηλατιστών και η ψυχή του ταξιδιού «Με το ταξίδι μας μπορούμε να πάρουμε τις ελπίδες και τα όνειρα όλων και να ανάψουμε ένα κερί στην Παναγία γι αυτό το ονομάσαμε τάμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες» να εκπληρώνουν το τάμα τους στην Κυρά του Πόντου την Παναγία Σουμελιώτισσα .

tama2

 Πέρα από τον προσκυνηματικό χαρακτήρα της διαδρομής οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία στους ενδιάμεσους σταθμούς να προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη ως τουριστική πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 αλλά και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η απόσταση απὸ την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζουντα υπολογίζεται στα χίλια οκτακόσια χιλιόμετρα και την οποία θα καλύψουνοι τρεις ποδηλάτες  μέσα σε δεκαπέντε μέρες

Το ρόλο της υποστήριξης με αυτοκίνητο αναλαμβάνει ο Χρήστος Μπουκόρος. Η αποστολή αναμένεται να φτάσει ανήμερα της Παναγίας στο Πόντο, όπου θα μεταφέρουν τις προσευχές όλων, και θα λάβουν την ευλογία από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος και φέτος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελάς.

Βασίλειος Χάδος