Η Παναγία Παραμυθία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής

16 Οκτωβρίου 2014

paramithia3

Πανηγυρική υποδοχή της θαυματουργής εικόνος «Παναγία Παραμυθία» (πιστού αντιγράφου) από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 18:00έμπροσθεν της πλατείας Ηρώων του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής (Μπραχάμη) στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου και οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Το ιερό σέβασμα της Παναγίας Παραμυθίας συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Η τελετή υποδοχής θα γίνει από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχομανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το Ιερατείο, τη Δημοτική Αρχή, Διευθυντές Σχολείων, Παραδοσιακούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς του Δήμου. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό άγημα, Στρατιωτική μπάντα και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με στρατιωτικό όχημα και τοποθέτησής της σε ειδικό χώρο εντός του ιερού ναού για προσκύνηση της από τους πιστούς.

Στον ίδιο ναό στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ​​ομιλία από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ημέρας θα κορυφωθούν με την τέλεση ιεράς αγρυπνίας στις 21:00 στην οποία θα παραστεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.