Μεγάλο χειροκρότημα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

22 Δεκεμβρίου 2014

Την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Θεσσαλονίκης »Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», πραγματοποίησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης χθες,  Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, υπό την Διευθηνση του Βαγγέλη Αραμπατζή.

orxistra2

Την ευκαιρία να απολαύσουν έργα μεγάλων συνθετών του κλασσικού ρεπερτορίου καθώς και τραγούδια νεοελλήνων συνθετών είχαν όσοι παρευρέθηκαν στην εορταστική συναυλία. Με την παρουσία τους τίμησαν τους νέους καλλιτέχνες ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμωνας, εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτιστικών φορέων πολιτικοί της πόλης και πλήθος κόσμου μεταξύ του οποίου πολλά παιδιά και νέοι.

orxistra3

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος αποτελείται από παιδιά και νέους, ηλικίας 13-30 χρονών, από όλη την Ελλάδα και με ανιδιοτελή προσφορά έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας μας. Πραγματοποιεί κυρίως συναυλίες Φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στο ενεργητικό του πλήθους συναυλιών της περιλαμβάνονται έως τώρα οι Φιλανθρωπικές συναυλίες: για το Χαμόγελο του Παιδιού, για το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, για το Παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για τα παιδιά με Κυστική Ίνωση, για το Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμων για τον Σύλλογο »ΛΑΜΨΗ» κ.α.

orxistra4

Έχει τιμηθεί με Έπαινο μουσικής προσφοράς από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, όπου την απονομή έκανε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης καθώς και από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Αυτό το οποίο ξεχωρίζει στην Σ.Ο.Ν.Ε. είναι οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών, η ομαδικότητα και η άψογη συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε κάθε εμφάνισή τους.

Η «Πεμπτουσία» ήταν παρούσα και θα αναρτήσει σύντομα τη συναυλία.