Ο φωτογράφος της παράδοσης και των εθίμων

28 Ιανουαρίου 2015

giotopoulos4

Με θέμα την ελληνική παράδοση και τα έθιμα της ο φωτογράφος Βαγγέλης Γιωτόπουλος απέσπασε όλα τα βραβεία της παγκόσμιας φωτογραφικής ομοσπονδίας SWPP στο Λονδίνο. Πρόκειται για φωτογραφίες που αναδεικνύουν τον ηπειρώτικο γάμο, τη λαογραφία των εκδηλώσεων του καθημερινού βίου, και την έκφραση στα πρόσωπα των ανθρώπων.

giotopoulos2

Πάνω από 17000 φωτογράφοι απ όλο τον κόσμο και πάνω από 30000 συμμετοχές σε έναν διαγωνισμό φέτος που ο Βαγγέλης όχι απλά βγήκε νικητής αλλά πέρα από τα τρία βραβεία στις κατηγορίες Media, Portrait, και Travel για τον φωτογράφο της χρονιάς κατέκτησε και τον τίτλο «Overall Winner of the Highest Gold’s» του φωτογράφου με τα περισσότερα Χρυσά βραβεία για το 2014.

giotopoulos3

Από τα Γιάννενα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει παγκοσμίως γνωστός με τη δουλειά αλλά και τα βραβεία που έχει κερδίσει με τις φωτογραφίες του. Το 2012 και το 2013 επίσης είχε βραβευθεί στην ίδια διοργάνωση ως Φωτογράφος Γάμων της χρονιάς, το 2010 και το 2011 ως Καλλιτεχνικός Φωτογράφος Γάμων της χρονιάς, το 2009 είχε κερδίσει το Ασημένιο μετάλλιο FIAP στη Σλοβενία και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα βραβεία IPA του 2009 και πολλά ακόμα βραβεία.