Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

26 Μαΐου 2015

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο με θέμα «Ο Άγνωστος Ελληνικός Κινηματογράφος: Νέες Χαρτογραφήσεις, Νέοι Πρωταγωνιστές, Νέες Διερευνήσεις του Παρελθόντος (1945-1967)», θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Μαΐου, 2015. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Τhomas Εlsaesser και προσκεκλημένος ομιλητής ο Καθηγητής Vrasidas Karalis.

kinimatografos1

Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία του τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. για τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του,  διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Με συγχρηματοδότηση από την Επιτροπή Ερευνών του ιδρύματος και υπό την αιγίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Συνέδριο θα προσπαθήσει να επανεξετάσει και να επανατοποθετήσει την έρευνα για τον Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο μέσω του πρίσματος της Νέας Κινηματογραφικής Ιστορίας (New Film History).

Το συνέδριο φιλοδοξεί σε μία ολική επανεκτίμηση μίας σχεδόν άγνωστης πτυχής του ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα, καλώντας σε μια αναθεώρηση των παραδοσιακών αντιλήψεων για τον Παλαιό Ελληνικό Κινηματογράφο, το Συνέδριο στοχεύει σε έναν νέο τρόπο γραφής της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου, φωτίζοντας όλα αυτά που τον συνδέουν με τον κινηματογράφο του σήμερα και του αύριο.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου βλέπε εδώ:

programma1 programma2