Εγκατάσταση της νέας Επιστασίας στο Άγιον Όρος

15 Ιουνίου 2015

Η ανά έτος αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Καρυές, παρουσία των αντιπροσώπων των ιερών μονών, εκπροσώπων της πολιτείας, και φιλοαγιορειτών προσκυνητών.

laureotiki8

Η ακολουθία τελέστηκε στο Πρωτάτον. Τη ράβδο του »Πρώτου»  ενεχείρησε στο νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυρεώτη, ο Γέρων Νικόδημος Λαυρεώτης ως εκπρόσωπος της Μεγίστης Λαύρας, μαζί με τα διακριτικά διάσημα, το Εγκόλπιο και το Σταυρό.

laureotiki9

Η πομπή κατευθύνθηκε προς την Ιερά Κοινότητα και το Συνοδικό για το καθιερωμένο κέρασμα και την ανταλλαγή ευχών. Μετά το πέρας της εγκατάστασης της νέας Επιστασίας συνήλθε η Ιερά Κοινότητα η οποία ανανέωσε τη θητεία του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Κοινότητας Ιερομ. Θεοφίλου Παντοκρατορινού.

laureotiki5

Η νέα Επιστασία συγκροτείται εκτός από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυρεώτη και από τους Γέροντα Θεόκτιστο Δοχειαρίτη, Γέροντα Γρηγόριο Ξενοφωντινό, και Γέροντα Γαβριήλ Εσφιγμενίτη.

Lavreotiki-Protepistasia-Agiou-Orous,-Iounios-2015-09 Lavreotiki-Protepistasia-Agiou-Orous,-Iounios-2015-01 Lavreotiki-Protepistasia-Agiou-Orous,-Iounios-2015-03