«Χάρη στην Αγία Ζώνη η βιοψία βγήκε καθαρή!»

16 Οκτωβρίου 2015

Έδειχνε να υπάρχει μετάσταση σε τρία ζωτικά όργανα

 10-1-2008

Ιερά Νήσος Τήνος

«Τον Ιανουάριο του 2007 ο πατέρας μου π. Γεώργιος Δεσποτίδης νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με νεόπλασμα (καρκίνο) του παχέος εντέρου σε καλπάζουσα μορφή. Σε διάστημα δέκα ημερών έκανε δύο εγχειρίσεις. Του αφαιρέθηκε το πάσχον μέλος και ο γιατρός έστειλε δείγμα για βιοψία δύο φορές. Η πρώτη βιοψία έδειχνε να υπάρχει μετάσταση σε τρία ζωτικά όργανα. Ο γιατρός με μεγάλη λύπη μάς ανακοίνωσε την διάγνωση από την πρώτη βιοψία μετά από σαράντα ημέρες. Μάς είπε όμως να περιμένουμε άλλες δύο ημέρες για να πάρουμε και την απάντηση της δεύτερης ώστε να είναι 100% βέβαιος. Με την πρώτη ήταν 95%.

Timia Zoni (Panagia & Kytio) 07 (1)

Στο διάστημα αυτό των δύο ημερών, χωρίς να απελπιστώ, επικοινώνησα με τους πατέρες της Μονής σας και τους παρακάλεσα να μνημονεύσουν ιδιαίτερα τον πατέρα μου. Εκείνοι με συμβούλευσαν, αν είχα καμιά κορδέλα της Αγίας Ζώνης, να του την φορέσω. Έτσι και έγινε. Όταν πέρασαν οι δύο ημέρες, ο γιατρός γεμάτος χαρά μάς ανακοίνωσε ότι ο πατέρας μου ήταν τελείως καθαρός από τον καρκίνο. Για να είναι σίγουρος επανάλαβε την διαδικασία της βιοψίας, η οποία έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα: Καθαρός.

Μετά από τρεις μήνες βγήκε από το νοσοκομείο. Από τότε λειτουργεί σχεδόν καθημερινά ευχαριστώντας τον πανάγιο Τριαδικό Θεό, που με την χάρη και σκέπη της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας χαίρει άκρας υγείας από τότε μέχρι σήμερα, Ιανουάριο του 2008».

 

Με σεβασμό και ευλάβεια

Διάκονος Αντώνιος Δεσποτίδης

 

Πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.