Νέα υποτροφία: μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημοσιογραφία και νέες τεχνολογίες

30 Νοεμβρίου 2015

Dj working in front of a microphone on the radio, from the back

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας www.eci.edu.gr δημοσιοποιεί την διαθεσιμότητα μίας (νέας) υποτροφίας από τoν φορέα Νew Media Concept (http://nmc2.eu). Αφορά την συμμετοχή στο ΠΜΣ «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» («Quality Journalism and New Technologies, Master of Arts», τίτλος διαπιστευμένος ως ‘Ισότιμος’ από τον ΔΟΑΤΑΠ).

Το Ευρωπαϊκο Ινστιτούτο Επικοινωνίας (Εuropean Communication Institute – ECI) συναποτελείται από τους παρακάτω Δημόσιους και Κοινωφελείς Ευρωπαϊκούς φορείς: DUK (Donau Universitat Krems), Αθηνά Ερευνητικό Κέντρο, Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση, με την συμμετοχή/υποστήριξη του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ, και της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου.

H υποτροφία αφορά την διετία σπουδών 2015-17. Τα μαθήματα εκκινούν (Ελλάδα) 28/1/2016, ωστόσο δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαιδευτική επίσκεψη στο Krems (έξοδα διαμονής καλύπτονται από την υποτροφία) κατά την εβδομάδα 6-13 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ενεργούς επαγγελματίες δημοσιογράφους, και διεξάγεται σε εντατικές περιόδους στις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία. Η υποτροφία καλύπτει το 50% του κόστους σπουδών (50% των 9.150 ευρώ) και περιλαμβάνει το κόστος διαμονής για δύο περιόδους στο campus στην Βιέννη. Ο υπότροφος καλείται να καλύψει το εναπομείναν ποσόν μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 καθώς και να συντάξει δύο εκθέσεις προόδου, διαθέσιμες στον Χορηγό, πριν την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.