Συζητώντας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας

5 Δεκεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες του Συνεδρίου «Προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», που διεξάγεται στην Ιερά Μονή Βλατάδων της Θεσσαλονίκης (βλ. τη σχετική ανάρτησή μας στο σύνδεσμο:http://bitly.com/21so1j3).

Πηγή:Θεολογικά Δρώμενα

Πηγή:Θεολογικά Δρώμενα

Οι Εισηγήσεις κινήθηκαν καταρχάς σε ένα γενικό θεωρητικό επίπεδο, εξετάζοντας τους συνολικούς προβληματισμούς που συνοδεύουν την προετοιμασία του μοναδικού ιστορικού αυτού γεγονότος για την ιστορία της Εκκλησίας. Σταδιακά όμως πέρασαν και σε επιμέρους ειδικότερα θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στη Μεγάλη Σύνοδο (λ.χ. τη νηστεία, τα κωλύματα γάμου, τα δίπτυχα της Εκκλησίας, τις βιοηθικές προκλήσεις ή τον εορτασμό του Πάσχα).

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκαλούν οι Εισηγήσεις είναι οι πολλές και υψηλού επιπέδου ερωτήσεις που ακολουθούν και η ζωντανή συζήτηση που αναπτύσσεται πάνω σ’ αυτές. Εξάλλου, τις εργασίες παρακολουθούν πολλοί καθηγητές, κληρικοί, φοιτητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Η «Πεμπτουσία» είναι παρούσα στις εργασίες του Συνεδρίου και σύντομα θα δημοσιευθούν βίντεο των Ομιλιών. Παράλληλα, προχώρησε στην ανάρτηση μίας εκ των Εισηγήσεων (βλ. http://bitly.com/1XMvN2l), ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες.