Προσβάσιμη σελίδα

Η πρώτη εμφάνιση του βυζαντινού χορού »Σκιαθίων Υμνωδοί»

Ο Βυζαντινός Χορός »Σκιαθίων Υμνωδοί» ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τον Νοέμβριο του 2015. Απαρτίζεται από παλαιούς και νέους Σκιαθίτες μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, »Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», αναγνωρισμένης από το ΥΠ.ΠΟ., της οποίας Σχολής παραρτήματα εδρεύουν σε όλες τις Σποράδες.

skiathos2

Στη Σκιάθο διδάσκει από το 2007 ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, θεολόγος και εικονογράφος Κωνσταντίνος Κουτούμπας. Καρπός της προσπάθειας αυτής αποτελεί και ο

Επιλέξτε από τις κοινότερες ετικέτες

Βυζαντινός Χορός »Σκιαθίων Υμνωδοί», με στόχο την ανάδειξη της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής και την επαύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από αυτήν.

Ο Χορός ‘‘Σκιαθίων Υμνωδοί’’ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, κατά την οποία θα παρουσιαστούν επίκαιροι ύμνοι από την υμνολογία της Εορτής.

Θα ψαλούν τα Απολυτίκια, τα Απόστιχα του Μεγάλου Εσπερινού σε ήχο πλ. του Α΄. Χαίροις ἀσκητικῶν, το Κάθισμα του όρθρου σε ήχο νενανώ, ‘‘Ἐν λειμώνι τῶν Γραφῶν’’, το ιδιόμελον του ν’ Ψαλμού σε ήχο πλ. β’, ‘‘Ἐξεχύθη ἡ χάρις’’, και η Α’ και ΣΤ΄ Ωδή του Κανόνος των Αγίων σε ήχο πλ. Δ΄ Η Εορτή αυτή κατέχει εξέχουσα θέση στη λατρευτική ζωή της Σκιάθου καθώς ο Μητροπολιτικός Ναός του νησιού τιμάται επ’ ονόματι των μεγάλων αυτών Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ενοριών Σκιάθου και ώρα 6:00.μ.μ.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')
«Βυζαντινά Πάθη» του Μιχάλη Αδάμη (24/4/2024, Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης)
Λόγος και Μέλος: Περιμένοντας την Ανάσταση - Εισαγωγή στο Θείο Δράμα