«Ο Μέσα Ποταμός»

7 Ιανουαρίου 2016

Ένας οδηγός για προσωπική αναζήτηση στην καρδιά της Χριστιανικής Πνευματικότητας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Ο Μέσα Ποταμός, ακολουθούμε τον Κυριάκο Μαρκίδη –μελετητή, ερευνητή, συγγραφέα και προσκυνητή– σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά της χριστιανικής πνευματικότητας, σε ένα οδοιπορικό που αποκαλύπτει τη βαθιά επιθυμία της ανθρωπότητας να βιώσει την υπερβατική εμπειρία του Θεού. Από τις απόκρημνες ακτές του Μέιν ως το Άγιο Όρος και την έρημο της Αιγύπτου, ο Κυριάκος Μαρκίδης συναντά ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να εξερευνήσει τους κόσμους του φυσικού και του υπερφυσικού, της θρησκείας και του πνεύματος, του ορατού και του αοράτου.

mesapot1

Το βιβλίο Ο Μέσα Ποταμός θα αγγίξει όλους τους αναγνώστες – από τους χριστιανούς που αναζητούν μια βιωματική εμπειρία της θρησκείας τους ως τους μελετητές που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη γνώση και τη σοφία που συνιστούν την καρδιά της χριστιανικής πνευματικότητας. Κυρίως, όμως, αυτό το βιβλίο λειτουργεί σαν γέφυρα που οδηγεί τους σύγχρονους αναγνώστες σε μια χριστιανική ζωή που χαρακτηρίζεται από απόλυτη ισορροπία μεταξύ εγκόσμιων και πνευματικών ζητημάτων.

Ο Κυριάκος Μαρκίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μέιν και ζει στο Στιλγουότερ του Μέιν με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους. Ο καθηγητής Κυριάκος Μαρκίδης είναι παγκοσμίως γνωστός για τα έργα του σχετικά με τη χριστιανική πνευματικότητα και έχει γράψει τα βιβλία Το Όρος της Σιωπής, Δώρα της Ερήμου και Ταξίδι με τον Λέοντα  που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.