«Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας»

8 Φεβρουαρίου 2016

Στα πλαίσια εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, πραγματοποιείται στη Μόσχα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας».

egkainia_2

Από τα εγκαίνια της έκθεσης, http://www.elru2016.gr/el/content/aroma-elladas-stin-mosha

Πρόκειται για μία έκθεση που αποτελεί το επιστέγασμα του ομώνυμου διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού, που διενεργήθηκε από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015, με συνδιοργανωτές, την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μόσχας Νο 174 «Δάντε Αλιγκέρι», το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και τη Φωτογραφική Λέσχη «М-53», υπό την αιγίδα του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας.

egainia

Από τα εγκαίνια της έκθεσης, http://www.elru2016.gr/el/content/aroma-elladas-stin-mosha

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε Έλληνες και Φιλέλληνες, σε όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και στόχος του ήταν να παρουσιαστούν, μέσα από την φωτογραφική τέχνη, η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση της Ελλάδας, το περιβάλλον των αστικών κέντρων και της επαρχίας της χώρας, να αναδειχθούν πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων, του ιδιωτικού και δημόσιου βίου τους. 

spiros_lioris.2048

Σπύρος Λιόρης, http://www.hecucenter.ru/gr/announcements/diethnis_diagonismos_fotografias__ellada_stigmes_prosopikis_eitihias.html

Επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και στη γνωριμία των Ρώσων με την Ελλάδα, τους κατοίκους  της, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και τη λογοτεχνίας της.

michael_patakos.

Μιχάλης Πατακός, http://www.hecucenter.ru/gr/announcements/diethnis_diagonismos_fotografias__ellada_stigmes_prosopikis_eitihias.html

Υπήρξαν 415 συμμετοχές από 12 χώρες (Ρωσία, Ελλάδα, Λετονία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία,  Ουκρανία, Λευκορωσία, Κύπρος, Τσεχία, Καζακστάν, Μολδαβία). Στην Οργανωτική Επιτροπή εστάλησαν συνολικά 1930 έργα.  

christos N. Karakasis 3 (2)

Χρήστος Καρακάσης

Από αυτά, η κριτική επιτροπή επέλεξε 100 φωτογραφίες, οι οποίες και  εκτίθενται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας», που εγκαινιάστηκε  22 Ιανουαρίου 2016 στην Πινακοθήκη «Na Kashirke» (115446 Moscow, Russia Str. Milionshikova 35/2) και θα διαρκέσει μέχρι  28 Φεβρουαρίου 2016.     

christos N. Karakasis 2 (3)

Χρήστος Καρακάσης

                                                                 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι  παράλληλα, με την έκθεση φωτογραφίας λειτουργεί και έκθεση κεραμικών από καλλιτέχνες της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι αντλούν έμπνευση από μοτίβα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. 

Κατερίνα Χουζούρη