Πρώτη Πανελλήνια συνάντηση της Ομοσπονδίας των Μακεδόνων

16 Απριλίου 2016

pros_2016_1

Η πρώτη ιστορικά εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων είναι γεγονός. Οι Μακεδόνες αποκτούν το δικό τους πανελλήνιο συλλογικό όργανο όπως έχουν εδώ και χρόνια έχουν άλλες ελληνικές φυλετικές ομάδες όπως οι Βλάχοι, οι Ηπειρώτες, οι Πόντιοι, οι Σαρακατσανέοι κλπ.

Η Μακεδονία, το μεγαλύτερο διαμέρισμα της Ελλάδος μαζί με τις ομορφιές και τους θησαυρούς της κρύβει στα σπλάχνα της και την μεγαλύτερη μουσικοχορευτική παράδοση.

Την παράδοση αυτή θα τιμήσουν και θα αναδείξουν 3000 χορευτές από 140 συλλόγους και πάνω από 40 παραδοσιακοί οργανοπαίχτες στο μεγαλύτερο στάδιο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας!

Σε καιρούς κρίσης ο πολιτισμός μας είναι όχι μόνον φάρμακο για την ψυχή αλλά και το κύριο στοιχείο της ταυτότητάς μας. Η τιμή σε αυτό που είμαστε δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε ακραία ιδεοληπτική συμπεριφορά. Είναι ανάγκη! Μπορείς να δώσεις από τον εαυτό σου, μόνον όταν έχεις έναν εαυτό για να δώσεις.

Η Πεμπτουσία κινούμενη πάντοτε μέσα στο πνεύμα της ελληνορθόδοξης παράδοσης, της μοναδικής που εκφράζει την αυθεντική ταυτότητα των Ελλήνων είναι χορηγός επικοινωνίας και αρωγός στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας των Μακεδόνων, εκείνων που κατέστησαν τον Ελληνικό Πολιτισμό παγκόσμιο μέγεθος και τον διέδωσαν στα πέρατα της γης.

Η Πεμπτουσία θα είναι εκεί και καλεί όλους Έλληνες να έλθουν να γλεντήσουν με τους Μακεδόνες στο Καυτατζόγλειο Στάδιο και να δώσουν ένα μήνυμα πολιτισμού, ειρήνης, ενότητας και φιλοπατρίας.

SYLLOGOS MAKEDONON (2)