Δείτε τα Βίντεο των Εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής (DMOPC15)

26 Μαΐου 2016

Δημοσίευση Εργασιών 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής (DMOPC15 – Ύδωρ Ζων)

Μεταξύ 7 και 9 Μαΐου 2015 διοργανώθηκε στην Αθήνα το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής (DMOPC15 – Ύδωρ Ζων). Η διοργάνωση του Συνεδρίου έγινε από την «Πεμπτουσία», σε συνεργασία με τις ορθόδοξες διαδικτυακές πύλες Orthodox Christian Network (www.myocn.net, Όργανο της Συνόδου των Κανονικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) και Bogoslov (www.bogoslov.ru, του τμήματος Θεολογικής Μόρφωσης του Πατριαρχείου της Μόσχας).

dmopc-17921

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 72 ομιλητές από 21 χώρες, διαφόρων ειδικοτήτων και εκκλησιαστικών βαθμών.

Στις εργασίες του αναδείχθηκαν τα επιτεύγματα, αλλά και οι προβληματισμοί που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. Το περιεχόμενο των εργασιών βρίσκεται πλέον στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ώστε οποιοσδήποτε θα ήθελε να επωφεληθεί από το περιεχόμενό τους, να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι για την παρακολούθηση των Συνεδριών:

α) Ανά ημέρα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.dmopc15.com/el/program-2/

β) Ανά Ομιλητή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

 http://www.dmopc15.com/el/ομιλητές/

γ) Στο ειδικά διαμορφωμένο κανάλι στο Youtube DMOPC15 Conference

Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία της Πεμπτουσίας θα ενισχύσει το διάλογο γύρω από την ποιμαντική αξιοποίηση του Διαδικτύου και θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του περιεχόμενου της ορθόδοξης παρουσίας στο καινοφανές αυτό μέσο.