«Μουσική και Οίνος»

23 Ιουνίου 2016

Στις 24, 25, και 26 Ιουνίου, στις εννέα το βράδυ, στην παραλία της Βάρκιζας δίπλα στο λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί το  1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με θέμα «Μουσική και Οίνος».

αφισα

Πρόκειται για μια διαδρομή στη μουσική, την τέχνη και την οινογνωσία με σταθμούς οινικές περιοχές, την Κάτω Ιταλία, τη Σικελία, τη Γαλλία και τη νησιωτική Ελλάδα. Με το Φεστιβάλ αυτό,  ο Δήμος καλωσορίζει και επίσημα το καλοκαίρι.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδείξει τον μεσογειακό πολιτισμό και τις παραδόσεις του, μέσα από συναυλίες, βραδιές οινογνωσίας, ένα μουσικό αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα, την Κάτω Ιταλία, Νότια Γαλλία και Ισπανία αλλά και εικαστικά δρώμενα.  Το τριήμερο θα εμπλουτίσουν δραστηριότητες εικαστικού περιεχομένου και χορευτικές παραστάσεις από τοπικά συγκροτήματα.

aderfia

Δημήτρης και Βασίλης Χατζηνικολάου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, θα γίνει ένα Μουσικό αφιέρωμα στη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ισπανία με την Κατερίνα Κουρεντζή.  Συμμετέχει το συγκρότημα Encardia, με μουσικές της Κάτω Ιταλίας.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου θα παρουσιάσει το Πολυθέαμα «Οίνος και Πνεύμα». Πρόκειται για μια βραδιά οινογνωσίας και μουσικής, καθώς ο  οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψει τους θεατές στην ιστορία του κρασιού και τη λαογραφική ιστορία του τόπου μας, μέσα από video, σχόλια και τραγούδια, που ερμηνεύει ζωντανά ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Χατζηνικολάου, συνοδεία ορχήστρας. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει ένα αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα με την Καίτη Κουλλιά και τη σύμπραξη τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα δοθεί συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Κατερίνα Χουζούρη