Ο διάλογος επιστήμης και πίστης με επίκεντρο τον άνθρωπο

25 Ιανουαρίου 2017

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών οργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στο διάλογο του έργου τους με τα προβλήματα της εποχής μας.

Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις μας είχαν επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο της αγωγής.

Ο φετινός προβληματισμός μας είναι διαφορετικός. Επειδή βιώνουμε συνεχώς την –συνήθως χωρίς ουσιαστικό λόγο και επιχειρήματα- αντιπαλότητα επιστήμης και πίστης, η οποία εκφράζεται με πολλούς τρόπους και από πολλές πλευρές, σκεφθήκαμε να συζητήσουμε τη σχέση αυτή με κέντρο τον άνθρωπο. Το τρίπτυχο αυτό το συναντάμε πολύ συχνά στο συγγραφικό έργο των τριών Αγίων, ιδιαίτερα στον Μ. Βασίλειο.

POSTER 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ A3

Με αυτό το σκεπτικό οργανώνουμε ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα:

«Ο διάλογος επιστήμης και πίστης με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Θα μιλήσουν οι:

  • Δρ. Ευάγγελος Γογγολίδης, Χημικός Μηχανικός ΜΙΤ, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστήμης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
  • Δρ. Κανάρης Τσίγκανος, Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δρ. Δημήτριος Μπούμπας, Καθηγητής Παθολογίας, Τμήμα Ιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ως βασικό σκοπό της προσπάθειάς μας έχουμε θέσει τη συνάντηση και το διάλογο με επιχειρήματα και με όραμα την μεταμόρφωση και την ανακαίνιση του πολιτισμού της εποχής μας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 από τις 18.00-21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής (Μ. Βασιλείου 15, Ρουφ).