Στην Κύπρο στραμμένο το βλέμμα των Βυζαντινολόγων

10 Ιανουαρίου 2017

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει το Πρώτο Ετήσιο Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών 2017, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας μεταξύ 13 και 15 Ιανουαρίου 2017. Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος επιστήμονες απ’ όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ιστορίας και της αρχαιολογίας των βυζαντινών και μεσαιωνικών χρόνων. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ιόλη Καλαβρέζου και επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, τ. Διευθυντής Τμήματος Αρχαιοτήτων.

bizantino-sinedrio-kiprou3Διάφοροι ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την έρευνά τους στα πεδία της Iστορίας, Aρχαιολογίας, Tέχνης, Aρχιτεκτονικής, Λογοτεχνίας, Φιλοσοφίας και Θεολογίας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο κατά τη Βυζαντινή, Μεσαιωνική και Οθωμανική περίοδο.

Αναμένεται μεγάλος αριθμός ομιλητών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, με συμμετοχές από Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μαρόκο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Επιτροπή Προγράμματος: Νικόλας Μπακιρτζής (Πρόεδρος), Σταύρος Γεωργίου, Μαρία Παρανή, Ουρανία Περδίκη, Ανδρέας Φούλιας.

Οργανωτική Επιτροπή: Ντόρια Νικολάου, Χριστίνα Κάκκουρα, Ανδριανή Γεωργίου, Δέσποινα Παπαχαραλάμπους, Μαρία Σκορδή.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου βλέπε εδώ