Ποδόσφαιρο χωρίς κάγκελα πίσω από τα «κάγκελα»

17 Φεβρουαρίου 2017

L1120441ΑΑΑoloi copyΤην πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν το απόγευμα της Τρίτης οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής. Όχι, δεν προέβησαν σε καμία παράνομη πράξη. Τουναντίον. Πήγαν με τη θέλησή τους, με το χαμόγελο στα χείλη και με τα χέρια γεμάτα δώρα, για έναν αξέχαστο ποδοσφαιρικόαγώνα με την ομάδων των κρατουμένων,  η οποία –πιστέψτε μας- μιλάει στο τόπι.

Το γηπεδάκι των φυλακών – χωρίς κάγκελα έστω και πίσω από τα «κάγκελα», για 90 λεπτά θύμισε Καμπ Νόου, με την ομάδα των κρατουμένων να κλέβει την παράσταση. Το τελικό σκορ 6-9 σε βάρος της Προοδευτικής τα λέει όλα.

ZUL_5413ΑΑΑ (1)fvtia copy

Η φιλική αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ενενήντα χρόνια από την ίδρυση της Προοδευτικής και αποτελεί μέρος των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν η διοίκηση του σωματείου, οι παλαίμαχοι παίκτες και οι οπαδοί της ομάδας, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής υποδέχτηκαν ο διευθυντής των Φυλακών Κορυδαλλού κ. Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και ο αρχιφύλακας κ. Νίκος Πετρόπουλος οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την συνεργασία, την κοινωνική τους ευαισθησία και τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους κρατουμένους.

L1120477ΑΑΑkalh copy

Οι παλαίμαχοι προγραμματίζουν κι άλλες εκδηλώσεις εντός των φυλακών Κορυδαλλού με  θέμα το «καλό» ποδόσφαιρο την κοινωνική και πολιτιστική του διάσταση.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παλαίμαχοι πρόσφεραν στους κρατούμενους αναμνηστικά δώρα – μπάλες, φανέλες και ημερολόγια, για τα ενενήντα χρόνια της Προοδευτικής.