Καθηγητής Πανεπιστημίου χειροτονείται ιερέας στην Ιεραποστολή!

6 Απριλίου 2017

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Εκκλησία του Κογκό ενισχύθηκε με μία ακόμη αξιόλογη παρουσία στους κόλπους της. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου, στον Ι. Ναό Αγ. Μάρκου Κινσάσα, χειροτονήθηκε διάκονος ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Κογκό κ. Φώτιος Κιπαμπάλα!

Την επομένη, 2 Απριλίου, κατά τη Θ. Λειτουργία της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Κινσάσα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα και Έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος προέβη στη χειροτονία του νέου διακόνου εις Πρεσβύτερον. Ο νέος ιερέας τοποθετήθηκε στην Ενορία «Πηγή Ζωής» της πόλεως Μπαζαγκούνγκου, της ευρύτερης περιφέρειας της Κινσάσα.

Ο πατήρ Φώτιος πλέον, πέρα από το αποδεδειγμένα υψηλό επίπεδο των γνώσεών του, είχε διακριθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια στον ιεραποστολικό ζήλο, στον οποίο επιδόθηκε στην περιοχή της Κινσάσα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι κατά τη Θ. Λειτουργία του Σαββάτου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα διακονεί αόκνως και πολυπλεύρως το ιεραποστολικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσα,  ορίστηκε Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως.

2017-04-05