Οι Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως Τορόντο στον Καναδά

9 Ιουλίου 2017

Εξι κατασκηνωτικές περίοδοι Ι.Μ. Τορόντο

Ξεκίνησαν οι κατασκηνωτικές περίοδοι της Ι.Μ. Τορόντο. Συνολικά θα γίνουν φέτος έξι (6) κατασκηνωτικές περίοδοι. Δύο (2) για την επαρχία του Ontario, μία (1) για την επαρχία του Quebec, μία (1) στο Halifax για τον Ανατ. Καναδά, μία (1) στο Vancouver για την Βρετανική Κολομβία και μία (1) στο Winnipeg για τις τρεις επαρχίες, Manitoba, Saskatchewan, Alberta.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος της επαρχίας του Οντάριο, γίνεται τώρα στις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο. Οι ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο ευρίσκονται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία μεταξύ Τορόντο και Μόντρεαλ, ώστε να εξυπηρετούνται οι δύο επαρχίες, Ontario και Quebec.

Είναι μία έκταση ογδόντα τεσσάρων (84) στρεμάτων, πάνω σε μία ωραιοτάτη λίμνη και έχει συνολικά δώδεκα (12) κτίρια. Τα κτίρια έχουν θέρμανση και κλιματισμό και μπορούν να χρησιμοποιούνται χειμώνα – καλοκαίρι.

Στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, υπεύθυνος είναι ο π. Θ. Δράκος. Λαβαίνουν μέρος εκατόν σαράντα (140) παιδιά και είκοσι πέντε (25) ομαδάρχες. Την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Σωτήριος και κοινώνησαν όλοι οι κατασκηνωτές.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συμμετοχή όλων των κατασκηνωτών στο Μυστήριο της Μετανοίας και Ιεράς Εξομολόγησης και συμμετοχή στη Θ. Λειτουργία και στη Θ. Κοινωνία.

Κατά κοινή ομολογία των γονέων, τα παιδιά μετά από τις κατασκηνωτικές περιόδους επιστρέφουν στα σπίτια τους ενθουσιασμένα και με πολλή αγάπη για την Εκκλησία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Στις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο θα ακολουθήσουν ακόμη δύο κατασκηνωτικές περίοδοι, με ίσο περίπου αριθμό παιδιών. Η αμέσως επόμενη θα είναι για την επαρχία του Οντάριο, και υπεύθυνοι θα είναι ο π. Θ. Παρασκευόπουλος και π. Η. Δρόσσος. Θα ακολουθήσει εν συνεχεία η κατασκηνωτική περίοδος για την επαρχία του Quebec, στην οποία υπεύθυνος θα είναι ο π. Ζ. Ντερέκας.

Στις άλλες επαρχίες οι κατασκηνωτικοί χώροι ενοικιάζονται. Στο Halifax, υπεύθυνος είναι ο π. Π. Μαρόπουλος. Στο Vancouver υπεύθυνος είναι ο π. Κ. Οικονόμου και στο Winnipeg, υπεύθυνος είναι ο π. Κ. Τσιόλας.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος, μίλησε στα παιδιά, στους ομαδάρχες και στους υπευθύνους, με πολλή αγάπη και τόνισε την σημασία των κατασκηνώσεων για την διαιώνιση της ορθόδοξης πίστης μας και της ελληνικότητάς μας. Ευχαρίστησε όλους τους υπευθύνους, τους εθελοντές και τους ομαδάρχες και δοξολόγησε τον Τρισάγιο Θεό για το θαυμάσιο έργο το οποίο επιτελείται στις κατασκηνώσεις μας.

Το σύνθημα των κατασκηνώσεων φέτος είναι «Ηρωες-Απόστολοι». O Μητροπολίτης Σωτήριος ανέλυσε το θέμα και ζήτησε από τους κατασκηνωτές, αλλά και από όλους γενικά, να εμφορούμεθα από το ηρωϊκό πνεύμα των μαρτύρων και τον ιεραποστολικό ζήλο των Αποστόλων. Η χριστιανική πίστη σήμερα δοκιμάζεται και πολεμάται από πολλούς. Είναι καθήκον του καθενός μας να είμαστε χριστιανοί στη ψυχή και στην καρδιά, όχι στα βαπτιστικά χαρτιά. Ο Θεός στην Αποκάλυψη καλεί τον καθένα μας να είναι, ούτε κρύος, ούτε χλιαρός, αλλά να είναι ζεστός στην πίστη. Με θερμή πίστη θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα της ζωής. Θα αποδειχθούμε ήρωες και απόστολοι. Θα είμαστε νικητές σε τούτη τη ζωή. Θα κληρονομήσουμε την ουράνια βασιλεία, που είναι για τον καθένα μας ο τελικός σκοπός.