Κοντά στα παιδιά του Dolicie

18 Σεπτεμβρίου 2017

Την 16η Σεπτεμβρίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη στην πόλη του Dolisie, προκειμένου να επισκεφθεί τα περιθαλπόμενα παιδιά στο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής και να προστή, την Κυριακή 17η Σεπτεμβρίου, των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από των εγκαινίων του προτύπου αυτού χώρου αγάπης από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ (20 Σεπτεμβρίου 2007).

Η επίσκεψη άρχισε με την προσφορά δώρων στα παιδιά (γραφική ύλη για τη νέα σχολική χρονιά, καινούρια ρούχα και παπούτσια, παιχνίδια, μπάλες μεγάλη ποσότητα δημητριακών για το πρόγευμα) και ακολούθησε εκτενής επικοινωνία του Επισκόπου μαζί τους. Εν συνεχεία, ο Θεοφιλέστατος είχε πολύωρη συνεργασία με τον δραστήριο διευθυντή του Ορφανοτροφείου, π.Παύλο Diafouka, Εφημέριο του Ι. Ενοριακού Ναού Αγίας Ειρήνης Dolisie, στο πλαίσιο της οποίας επιθεώρησε και τα ανακατασκευαζόμενα λουτρά του ιδρύματος.

Το απόγευμα ετελέσθη ο Μ.Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου ο Επίσκοπος ωμίλησε αναλυτικά στους πιστούς για το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την πνευματική προετοιμασία των προσερχομένων σε Αυτό.

Τέλος, προσέφερε νέα μπλουζάκια και καπέλα στα μικρά παιδιά του Ορφανοτροφείου, σύμφωνα με τα χρώματα της σημαίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ (πράσινο, κίτρινο, κόκκινο), τα οποία φέρουν το έμβλημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και την ονομασία του ιδρύματος, ώστε να φορεθούν την επομένη, 17η Σεπτεμβρίου, κατά τις προγραμματιζόμενες προς τιμήν του εκδηλώσεις.