«Μωυσέως Ωδή»: Παρουσίαση αφιερωματικού τόμου για τον Γέροντα Μωυσή

5 Οκτωβρίου 2017

Μια λαμπρή πνευματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου «Μωυσέως Ωδή» στο θέατρο Παλλάς των Αθηνών την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου. Στην κατάμεστη αίθουσα του Παλλάς (πάνω από 1.300 άτομα) έκαναν αισθητή την παρουσία τους 40 ιεράρχες της Εκκλησίας, πολλοί ηγούμενοι και κληρικοί, πρόσωπα σημαίνοντα από τον επιστημονικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Ο εκπρόσωπος του Οικ. Πατριάρχη Γέρ. Μωυσής Ξενοφωντινός Φωτογραφίες: briefingnews.gr

Ο καλαίσθητος και πολυτελής τόμος 970 σελίδων εκδόθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου με στόχο να αναδείξει την πνευματική αξία αυτού του προσώπου αλλά και το έργο του, σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από πνευματική ενίσχυση.

Ο εκπρόσωπος του Αρχ. Αθηνών, Μητροπολίτης Δωδώνης. Φωτογραφίες: briefingnews.gr

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι: του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Γέροντας Μωυσής Ξενοφωντινός, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β, Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους, Γέροντας Νικόδημος και της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσoστόμου της Σκήτης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου, Ιερομ. Χρυσόστομος.

O Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, εκπρόσωπος της Ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους.

Οι ομιλητές αφού αναφέρθηκαν στον Γέροντα Μωϋσή και στο πνευματικό άρωμα των κειμένων του, ευχαρίστησαν τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, διότι σε μια δύσκολη εποχή πάντα αναδεικνύει τα έργα των πνευματικών ανθρώπων του τόπου και του Αγίου Όρους προς ενίσχυση του κόσμου και διατήρηση των έργων.

Ο Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσόστομου της Σκήτης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου, Ιερομ. Χρυσοστόμος. Φωτογραφίες: briefingnews.gr

«Ύμνοις τιμήσωμεν τω Μωυσή»
Αποδόθηκαν ύμνοι από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία την οποία διηύθυνε ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Ο καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης, διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Τον τόμο παρουσίασε ο Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης, Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της εκδοτικής αυτής προσπάθειας που πραγματοποίησε η Μονή Βατοπαιδίου ενώ αναφέρθηκε στην μορφή του Μακαριστού Γέροντα Μωυσή.

Ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, μίλησε για τον Γέροντα Μωυσή ως αγιορείτη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

«Αθωνικό Ψαλτήρι»
Ποιήματα και μελοποιημένα τραγούδια από στίχους του Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου διάβασε ο Κώστας Καστανάς ενώ μελοποιημένα ποιήματα του Γέροντα τραγούδησε ο Χρίστος Τσιαμούλης.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Χρίστος Τσιαμούλης και η Καίτη Κουλλιά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

Φωτογραφίες: briefingnews.gr

Φωτογραφίες: briefingnews.gr

Φωτογραφίες: briefingnews.gr

Φωτογραφίες: briefingnews.gr