Επίσκεψη μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

24 Νοεμβρίου 2017

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, οι Κύπριοι βουλευτές κ.Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, και κ.Χριστάκης Τζιοβάνης, από το ΑΚΕΛ, οι οποίοι βρίσκονται στην Πόλη προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως.

Οι δύο βουλευτές, οι οποίοι συνοδεύονταν από παράγοντες τις Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και παρακάθησαν το μεσημέρι στην Πατριαρχική τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην αγαθή και γόνιμη συνεργασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την αδελφή Εκκλησία της Κύπρου, ιδιαιτέρως δε σε ζητήματα πανορθοδόξου ενδιαφέροντος, όπως άλλωστε συνέβη κατά τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2016. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στους διαθρησκειακούς διαλόγους που διεξάγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη δημιουργία διαύλων συνεργασίας μεταξύ λαών και πολιτισμών με στόχο την επικράτηση της ειρήνης στο κόσμο. Οι Κύπριοι επίσημοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, καθώς και για τις εργασίες της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως.