Προσβάσιμη σελίδα

Διήμερο ψαλτικής τέχνης στη Καλαμάτα (4-5/3/2018)

Την Καλαμάτα επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ο Κωνσταντίνος Πολίτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ο Φώτιος Γιαννακάκης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, ο Νικόλαος Μποσίνης, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

Οι κοι Πολίτης, Γιαννακάκης και Μποσίνης συνοδευόμενοι από τον Κωνσταντίνο Σιάχο, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τον Πέτρο Κατσαράκη, μέλος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Σκοπός της επισκέψεως του ανώτατου ιεροψαλτικού οργάνου ήταν η διοργάνωση του διήμερου ψαλτικής τέχνης που θα διεξαχθεί, στις 4 και 5 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για μια πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωση, με σκοπό την υποστήριξη και την ανάδειξή της Ψαλτικής Τέχνης ως τμήμα της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο της UNESCO.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν φεστιβάλ χορωδιών, μουσικολογική ημερίδα, καθώς και δράσεις διάχυσης της αξίας της ψαλτικής τέχνης μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων  σε σχολεία, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Νίκας γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει στη διάθεση της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών το Μέγαρο Χορού και θα παράσχει κάθε υποστήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για την επιτυχία των εκδηλώσεων, οι οποίες θα έχουν πανελλαδική και διεθνή αντανάκλαση.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)