Επίσκεψη της Α. Θ. Παναγιότητος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος

14 Δεκεμβρίου 2017

Tην πρωΐαν της Δευτέρας, 11ης Δεκεμβρίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Διακόνου κ. Παϊσίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, διεπεραιώθη εις την ερατεινή Χάλκην και κατέλυσεν εις την Ι. Μονήν Αγίας Τριάδος, υπαντηθείς υπό του Ηγουμένου αυτής, Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, και της περί αυτόν αδελφότητος.
Κατά την επίσκεψιν Αυτού εις Χάλκην, το απόγευμα της ιδίας, ο Παναγιώτατος μετέβη εις το εκείσε Μετόχιον του Παναγίου Τάφου το επιλεγόμενον του Κρημνού και επεσκέφθη τον Επίτροπον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Ανθηδώνος κ. Νεκτάριον, τελέσας Τρισάγιον επί του τάφου του εν τω Νάρθηκι του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου αναπαυομένου αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωαννικίου Γ´ (1761-1763). Εν συνεχεία ο άγιος Επίτροπος εξενάγησε την Α. Θ. Παναγιότητα εις τους διαφόρους λίαν αξιεπαίνως ανακαινισθέντας χώρους του κτηριακού συγκροτήματος του Μετοχίου και περιεποιήθη Αυτήν, εις ον ο Πατριάρχης ηυχήθη ευλογημένα Χριστούγεννα.
Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, την Τρίτην, 12ην ιδίου, εχοροστάτησεν εν τη Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, επί τη ι. μνήμη αυτού, κατά την τελεσθείσαν εν τω Ναϋδρίω αυτής Θείαν Λειτουργίαν, καθ᾿ ην τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν. Εκκλησιάσθησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος και πλήθος προσκυνητών εκ της Πόλεως, των Νήσων και του εξωτερικού.
Εν τω τέλει της Θείας Λειτουργίας προσεφώνησε την Α. Θ. Παναγιότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και υπεύθυνος της Σκήτης, και απήντησεν ο Πατριάρχης, ευχαριστήσας τον αγ. Προύσης και επικαλεσθείς επί πάντας τους εκκλησιασθέντας την χάριν του εορταζομένου Αγίου. Επηκολούθησε δεξίωσις εις το Αρχονταρίκι της Σκήτης.