Ιανουάριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

8 Ιανουαρίου 2018

Ιανουάριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Πολιτιστικές εκδηλώσεις

 

Ξεναγήσεις

Τετάρτη 10, 17, 24 και 31 Ιανουαρίου 2018 στις 11.00

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Στη Δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής». Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους επιμελητές της έκθεσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου».

 

 

Διαλέξεις

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 12.00 |Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»

Διάλεξη του Αλεξίου Λάππα, ψυχιάτρου παιδιών, εφήβων και οικογενειών με τίτλο «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Αναζητώντας τη δυνατότητα και τα χαρίσματα στα πρόσωπα και τις σχέσεις τους». Η διάλεξη οργανώνεται από το Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας. Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

 

Συνέδρια-Ημερίδες

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, 09.00 – 16.00 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Ημερίδα με τίτλο «Περιβάλλον και Οικολογία στην Εκπαίδευση» που οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αγγλικών Σπουδών και τον Τομέα Αγγλικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογία του Α.Π.Θ. Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, 11.00 – 13.00|Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Θεσσαλονίκη1917: η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη-αξιοποίηση της θεματικής σε Προγράμματα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» που οργανώνεται από την περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μουσείο μας.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 |Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»

Ημερίδα με τίτλο «Heart Failure in Coronary Disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome» που οργανώνεται από το Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα και το Καρδιολογικό Τμήμα, Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου». Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

 

 

Διανυκτέρευση στο Μουσείο για παιδιά (sleepover)

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 19.00 |Μόνιμη έκθεση και χώρος υποδοχής (φουαγιέ)

Το Μουσείο συμμετέχει στη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά» που οργανώνει το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραγωγής του Μουσείου με τίτλο «Όψεις της καθημερινής ζωής στην παλαιοχριστιανική εποχή». Οι συμμετοχές έχουν κλείσει.

 

 

Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις

Στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος»

«ΤΕΜΠΛΟΝ. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης»

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου».

«Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η αναπαραστάσεις της Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής (1915-1918)».