Η Λάρνακα υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Χρυσορρήμονος Ιεράρχου

27 Ιανουαρίου 2018

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιερά συγκίνηση υποδέχθηκε η Μητρόπολη Κιτίου στη Λάρνακα, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Την Τιμία Κάρα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

Το ιερό σέβασμα υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος ενώ παρευρέθηκαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Ταμασού κ. Ησαΐας, Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, ο ιερός κλήρος και πλήθος ευσεβούς λαού.

Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους και παραβρέθηκαν πολιτικοί, στρατιωτικοί και τοπικοί άρχοντες της  νήσου. Μετά την επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας, την απόδοση τιμών από στρατιωτικά αγήματα και τη μεταφορά της στο Μητροπολιτικό ναό Σωτήρος, όπου εψάλη Δοξολογία και σύντομη δέηση, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγ. Ιωάνου του Χρυσοστόμου, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, ο οποίος άγει και τα ονομαστήριά του.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου και η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Αβραάμ Βάμβα. Η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για τη Λεμεσό τη Τρίτη 30 Ιανουαρίου.