Προσβάσιμη σελίδα

Δεύτερη Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» (13/2/2018)

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ανακοινώνει τη διοργάνωση της Β΄ Ετήσιας Διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη». Φέτος η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”.

Για τη Διάλεξη έχει προσκληθεί η κ. Sysse Gudrun Engberg, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η οποία θα αναπτύξει το θέμα, «Η λειτουργική χρήση της Παλαιάς Διαθήκης στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως». Η κ. Engberg θα ομιλήσει στα ελληνικά.

Στο πλαίσιο της επετειακής διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» προσκαλούνται επιφανείς προσωπικότητες της λειτουργικής επιστήμης, για να αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Βασική θεματολογία των διαλέξεων αφορά κυρίως στη ζωή και τις διάφορες πτυχές του πολυσχιδούς επιστημονικού, συγγραφικού και ερευνητικού έργου του τιμωμένου Καθηγητή. Η διάλεξη πραγματοποιείται ετησίως κατά τον μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, δηλαδή σε χρονική εγγύτητα με την ημέρα εκδημίας του μακαριστού Καθηγητή (25 Ιανουαρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 2310 99 66 85.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Θωμά Αποστολόπουλου «Δέκα λεπτομέρειες για τη βυζαντινή μουσική»
Μνήμη Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή: σκαπανέας, διασώστης, κιβωτός
«Το ευ ζην μου εδίδαξε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος»
«Θα ανοίξω το στόμα της ψυχής μου και θα γεμίσει από Άγιο Πνεύμα»
Λόγος και Μέλος: «Κεχαριτωμένη χαίρε»