Δημόσια Διαβούλευση για την ονομασία των Σκοπίων

23 Φεβρουαρίου 2018

Eκδήλωση Δημόσιας Διαβούλευσης για την ονομασία των Σκοπίων διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Οι Οργανωτές προσκαλούν τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς (πολιτιστικοί Σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, χριστιανικά σωματεία. εμπορικό επιμελητήριο, σύλλογοι πολυτέκνων κτλ), την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια & Δήμοι) καθώς και τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην ανωτέρω εκδήλωση, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει:

• Σύντομη ιστορική αναδρομή της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.
• Τοποθετήσεις κοινωνικών φορέων (διάρκειας 2 λεπτών)
• Τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης (διάρκειας 5 λεπτών)
• Τοποθετήσεις Βουλευτών
• Ερωτήσεις από το κοινό.

Μέσα από τις θέσεις, όπως αυτές θα αποτυπωθούν κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, θα προκύψουν συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον του τόπου, βγαλμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτισμένο διάλογο σχετικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Τα πρακτικά τέλος της δημόσιας διαβούλευσης θα κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων.