Προσβάσιμη σελίδα

Λειτουργική Ψαλτική: Ψάλματα Θείων Λειτουργιών, Ακολουθιών και Τελετών

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πλούσιο ανθολόγιο της Λειτουργικής Ψαλτικής, απαραίτητο για την άσκηση και εμπειρία των υποψηφίων στελεχών της Εκκλησίας και προσφέρεται ως βοήθημα-εγκόλπιο ψαλτικής και λειτουργικής, για τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες. Οι ύμνοι των ακολουθιών, των Θείων Λειτουργιών όλων των λειτουργικών τύπων, του βυζαντινού, αντιοχειανού, αλεξανδρινού, έχουν συστηματικά καταγραφεί, ύστερα από πολυετή εργασία κατά τον παραδεδειγμένο από την ψαλτική παράδοση της Εκκλησίας τρόπο. Πρόκειται για τα ψάλματα:

α) των οκτώ λειτουργιών των διαφόρων λειτουργικών τύπων: Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μ. Βασιλείου, Αποστολικών Διαταγών, Ιακώβου Αδελφοθέου, και Αποστόλου Μάρκου, Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του αλεξανδρινού τύπου, Προηγιασμένων Δώρων του βυζαντινού και Προηγιασμένων Δώρων Ιακώβου του Αδελφοθέου, του Αντιοχειανού.

β) Δέκα ακολουθιών του ασματικού και μοναχικού τυπικού: Μοναχικού Όρθρου (των Τριών Ιεραρχών), Όρθρου των Θεοφανείων, Όρθρου Μεγ. Τεσσαρακοστής, Μεγάλου Κανόνος, Μεγάλου Απόδειπνου, Ακολουθίας των Ωρών, Τριθέκτης Ασματικής Πανυχίδος, Μνημοσύνου, Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

γ) του Ευχελαίου και του Μικρού Αγιασμού.

Λεπτομέρειες για την έκδοση βλέπε εδώ

Πληροφορίες:  2310 221529, 2310 795928, E-mail: [email protected]

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)