Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Ένα απόγευμα στην έκθεση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη

21 Μαρτίου 2018

Σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 18:30, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και της έκθεσης «Το θέμα είναι τ ώ ρ α τι λες. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο ποιητή της μεταπολεμικής περιόδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος, Βασιλίσσης Σοφίας 11 (είσοδος από οδό Σέκερη), Αθήνα, στον οποίο από τις 12 Φεβρουαρίου φιλοξενείται και η πιο πάνω έκθεση.

Ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης (1925-2005).

Ανάμεσα στα χειρόγραφα, τα προσωπικά αντικείμενα και τις ποιητικές συλλογές του Μανόλη Αναγνωστάκη, καθώς και στα τεκμήρια των εποχών που αυτός και οι ομότεχνοί του έδρασαν, ο ποιητής και συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας και η ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου θα μιλήσουν για τον ποιητή και το αποτύπωμα που άφησε στα πεδία του πολιτισμού και της πολιτικής, ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου, θα μοιραστεί την εμπειρία της μελοποίησης των έργων του. Οι ηθοποιοί Μαρία Σκουλά και Θανάσης Δόβρης, θα απαγγείλουν επιλεγμένα ποιήματά του Μανόλη Αναγνωστάκη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» της UNESCO.

Εκθεσιακός χώρος Ιδρύματος της Βουλής

Βασιλίσσης Σοφίας 11 (είσοδος από οδό Σέκερη)

Τηλ.: 210- 3735253

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2018.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9.00 – 16.00, Πέμπτη 9.00 – 20.00, Σαββατοκύριακο 10.00 – 15.00

Είσοδος ελεύθερη.