Προσβάσιμη σελίδα

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Απ. Παύλου: «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» (Καβάλα, 5-8 Μαΐου 2018)

Με ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι εκδηλώσεις  με τίτλο «Άδοντες καί Ψάλλοντες ν τῇ καρδί…»,  προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, που θα λάβουν χώρα από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2018, στην Καβάλα. Πρόκειται για καλλιτεχνικά δρώμενα που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Καβάλας, την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Έως τώρα 16 Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα και Κύπρο καθώς και το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, δήλωσαν συμμετοχή.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν Βιωματικά Εργαστήρια Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής (Βυζαντινού Χορού, Φωνητικού & Οργανικού Συνόλου) καθώς και σεμινάρια/διαλέξεις από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους, με θέμα την ψαλτική τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη δημοτική μας μουσική, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Οι Σχολές Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής για τους μαθητές και φοιτητές τους, από 11 έως 25 ετών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Απριλίου 2018, για να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια και τα σεμινάρια/διαλέξεις, στον σύνδεσμο:    https://goo.gl/zXdXK3 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ

 
Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Μαρκέλλου Πιράρ «Έτσι ψάλανε οι παππούδες»
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Θωμά Αποστολόπουλου «Δέκα λεπτομέρειες για τη βυζαντινή μουσική»
Μνήμη Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή: σκαπανέας, διασώστης, κιβωτός
«Το ευ ζην μου εδίδαξε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος»
«Θα ανοίξω το στόμα της ψυχής μου και θα γεμίσει από Άγιο Πνεύμα»