Θαύματα της Αγίας Ζώνης στις ΗΠΑ

24 Απριλίου 2018

Ο Παναγιώτης Κάλλας που μένει στην Φλώριντα των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην Μονή μας [Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου] κατέθεσε εγγράφως τα παρακάτω περιστατικά.

1. Τον Σεπτέμβριο του 2001 έτρωγα με μερικούς φίλους. Ένας άνδρας ανέφερε ότι η κόρη του ήταν άρρωστη με καρκινικό όγκο πάνω στην καρδιά της και ήταν και έγκυος. Οι γιατροί ήθελαν να βγάλουν τον όγκο, αλλά θα έχανε το μωρό. Αν αυτό γεννιόταν στον ένατο μήνα, η κόρη του θα μπορούσε να πεθάνει από τον όγκο.

Έδωσα στον άνθρωπο μία κορδέλα από την Αγία Ζώνη, λάδι από τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας της Μονής Βατοπαιδίου, και μία εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης που θεραπεύει τον καρκίνο.
Αυτός πέταξε από το Μαϊάμι στην Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε την κόρη του. Αυτή έδεσε την κορδέλα γύρω στο χέρι της, έβαλε το ευλογημένο λάδι πάνω στην κοιλιά της και έθεσε την εικόνα στο ίδιο σημείο. Το μωρό γεννήθηκε κανονικά και ήταν υγιές. Ο όγκος της μητέρας εξαφανίστηκε εντελώς χωρίς εγχείρηση.

2. Τον Απρίλιο του 2002 ο θείος της νύμφης μου ήταν στο νοσοκομείο με καρκίνο του ήπατος. Δεν του έδωσαν καμιά ελπίδα, και τα ζωτικά του στοιχεία ήταν πεσμένα. Είχαν καλέσει τον ιερέα για να διαβάσει τις ευχές εις ψυχορραγούντα.

Η νύφη μου έστειλε στον θείο της ένα κομμάτι κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Η κορδέλα έφτασε στο σπίτι του. Το άτομο που έπαιρνε το ταχυδρομείο στο σπίτι έφερε τον κλειστό φάκελο στο νοσοκομείο.
Μόλις ο φάκελος μπήκε μέσα στο δωμάτιό του, αμέσως άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Όταν άνοιξε τον φάκελο, χωρίς ακόμα να ξέρει το περιεχόμενο, τα ζωτικά του στοιχεία σημείωσαν βελτίωση. Όταν άγγιξε την ευλογημένη κορδέλα, έγινε αρκετά καλά και μπόρεσε να πάει στο σπίτι.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που τον είχε δηλώσει αθεράπευτο, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σήμερα ο θείος της ζει και δεν έχει πλέον καρκίνο.

Από το βιβλίο «Θαύματα της Αγίας Ζώνης», έκδοση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.