Φιλοξενία παιδιών από ολόκληρη την Πιερία στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

30 Ιουνίου 2018

 Την προηγούμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πύλες της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ρητίνης για τη δωρεάν θερινή φιλοξενία παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις.

Την έναρξη της πρώτης περιόδου, από τις οκτώ συνολικά που θα πραγματοποιηθούν φέτος, έκαναν τα κορίτσια Δ’ και Ε’ Δημοτικού, ενώ αυτήν την περίοδο φιλοξενούνται αγόρια Δημοτικού.

Ο τόπος γέμισε από παιδιά με χαρωπές φωνές, που οι γονείς τους εμπιστεύονται στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Πεντακόσια περίπου παιδιά από ολόκληρη την Πιερία θα φιλοξενηθούν και φέτος στη Ρητίνη. Παιδιά που φτάνουν εκεί πολλές φορές άγνωστα μεταξύ αγνώστων και φεύγουν αδελφωμένα με ακατάλυτους δεσμούς φιλίας. 

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, οι άρτιες εγκαταστάσεις, οι χώροι αθλοπαιδιών, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά και τους νέους της Πιερίας να γνωρίσουν καλύτερα τον θησαυρό της Ορθοδόξου Πίστεως και της Ελληνικής Παράδοσης, μέσα στην ομορφιά και την ησυχία της φύσης στα Πιέρια Όρη και τη φιλόξενη και γεμάτη αγάπη αγκαλιά της τοπικής  Εκκλησίας.

Πρωτοστάτης και σε αυτή την ποιμαντική διακονία της νεότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, πλαισιωμένος από κατάλληλους κληρικούς, με την αρωγή θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, όπως της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, των Super Market «Μασούτης», κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε μέχρι σήμερα τα παιδιά και των δύο περιόδων, συνομίλησε με όλα τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια ευλογημένη κατασκηνωτική περίοδο στην αγκαλιά της Εκκλησίας και να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για την πορεία τους στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε.