Προσβάσιμη σελίδα

30 χρόνια χωρίς το Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο-Γενική Συνέλευση της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. στη Θεσσαλονίκη

Την ετήσια εκδήλωσή της θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος το προσεχές Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Με την πρωτοβουλία της αυτή η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. δηλώνει απερίφραστα την αταλάντευτη θέση της Ιεροψαλτικής οικογένειας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, προβάλλοντας μια διαφορετική πτυχή της, αυτή της κοιτίδας της Ψαλτικής μας Τέχνης. Η Γενική Συνέλευση-Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και θα ξεκινήσει στις 10:00.

Εκτός από την Γενική Συνέλευση θα λάβουν χώρα και τρεις παράλληλες δράσεις:

  • Την ψαλτική συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία του Σαββάτου 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Κυριακής, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, και τέλεση Μνημοσύνου επί τη συμπληρώσει 30 χρόνων από την εκδημία του διακεκριμένου Άρχοντος Πρωτοψάλτου και Μουσικοδιδασκάλου Χρύσανθου Θεοδοσόπουλου, πρώην Πρόεδρου της Ομοσπονδίας μας.
  • Την διοργάνωση του δεύτερου κύκλου Διαβούλευσης για την Διαβάθμιση των Τίτλων Σπουδών των Ωδείων, από την οπτική γωνία των «μέτρων διαφύλαξης» της Βυζαντινής Μουσικής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Διεθνή Σύμβαση της άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και
  • Την απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων σε παλαίμαχους Πρωτοψάλτες της Περιφέρειας.

Η Ημερίδα και η Συνέλευση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες:

Εάν υπάρχουν Ιεροψάλτες που επιθυμούν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη από Αθήνα να επικοινωνήσουν με τον Κοσμήτορα της Ομοσπονδίας κ. Χαραλάμπη Συμεωνίδη (τηλέφωνο: 6943.472297).

 

 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Θωμά Αποστολόπουλου «Δέκα λεπτομέρειες για τη βυζαντινή μουσική»
Μνήμη Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή: σκαπανέας, διασώστης, κιβωτός
«Το ευ ζην μου εδίδαξε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος»
«Θα ανοίξω το στόμα της ψυχής μου και θα γεμίσει από Άγιο Πνεύμα»
Λόγος και Μέλος: «Κεχαριτωμένη χαίρε»