Άγιε Λουκά, τους άλλους τους βοηθάς, βοήθησε κι εμένα το συμπατριώτη σου!

18 Ιουλίου 2018

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός (1877-1961).

Διαβάζοντας συνεχώς τις βιογραφίες και τα άλλα κείμενα που έχουν εκδοθεί για τον Άγιο [τον Ρώσο Άγιο Λουκά τον Ιατρό], εντυπωσιάστηκα από την πολύπλευρη προσωπικότητά του, το μεγαλείο του και τη δύναμή του. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο χωρίς τη βοήθεια του Θεού.
Ένα ακόμη βήμα γνωριμίας με τον Άγιο έγινε στην Κύπρο. Γνώρισα ανθρώπους που τιμούν τον Άγιο και τον υπεραγαπούν. Το ίδιο άκουσα και για την Ελλάδα. Η τιμή προς τον Άγιο είναι ασυνήθιστα έντονη. Έμεινα έκπληκτος ακούγοντας τα θαύματα του Αγίου και είχα πάντα την απορία για ποιο λόγο ο Άγιος βοηθάει περισσότερο τους Έλληνες από τους Ρώσους.
Κι εγώ όμως δέχτηκα τη θαυμαστή βοήθεια του Αγίου. Πριν από λίγα χρόνια, υπέφερα από μια σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων και δεν μπορούσα με κανένα τρόπο να θεραπευθώ. Ήρθα στην Κύπρο στην κλινική του καθηγητή Ανδρέου. Υποβλήθηκα σε μία ακόμη εξέταση στο κεντρικό νοσοκομείο της Λευκωσίας από τον καθηγητή Κυπριανού. Η εξέταση έδειξε ότι στους πνεύμονες υπήρχε αποικία μικροοργανισμών. Έπρεπε να γίνει χημειοθεραπεία. Τότε απευθύνθηκα στον Άγιο:
– Ποτέ δεν σου ζήτησα να με βοηθήσεις. Τους άλλους τους βοηθάς, βοήθησε κι εμένα το συμπατριώτη σου!
Έπειτα από μια βδομάδα, στην επαναληπτική εξέταση και στην τομογραφία, οι πνεύμονες βρέθηκαν τελείως καθαροί.

Μαρτυρία του Ιερέα και γιατρού, π. Σεργίου Φιλιμόνωφ, όπως καταγράφεται στο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας, κ. Νεκταρίου (Αντωνοπούλου), “Συνοδοιπορία με τον Άγιο Λουκά”, των εκδόσεων Πορφύρα.