θαύματα της Παναγίας Γοργοεπηκόου (Μάνδρα Αττικής)

8 Αυγούστου 2018

Θαύμα με το λαδάκι από το καντήλι της

Στις 14.1.2002 η αδελφή μου Άννα 37 ετών και μη­τέρα δύο παιδιών (ηλικίας 7 και 2 ετών) χειρουργήθηκε για έναν κακοήθη όγκο στον μαστό. Μετα το χειρουρ­γείο εμφανίστηκε έντονο λεμφοίδημα και αυτό ανησύ­χησε ιδιαίτερα τον θεράποντα ιατρό μιας και αποτελεί σημείο επιδείνωσης. Της ζητήθηκε μάλιστα να προβεί σε επείγουσα ριζική μαστεκτομή πράγμα το οποίο η ίδια αρνήθηκε και κατέφυγε στην βοήθεια της Γοργοεπηκόου. Τηλεφώνησα λοιπόν στην Γερόντισσα και ζή­τησα να κάνουμε μια λειτουργία υπέρ υγείας της αδελφής μου. Έτσι στις 20.1.2002 η μητέρα μου, η Άννα και εγώ φτασαμε στην μονή για να παρακαλέσου­με την Παναγία Γοργοεπήκοο να μας βοηθήσει. Βρι­σκόμασταν σε απόγνωση μεγάλη. Μετά το πέρας της λειτουργίας η Γερόντισσα έδωσε στην Άννα βαμβάκι με λάδι από το καντήλι της Παναγίας. Φύγαμε λοιπόν, με αίσθημα ανακούφισης και με την ελπίδα οτι θα βρεθεί λύση και στο δικό μας πρόβλημα.

Την επόμενη ήμερα και ενώ έκανα την συνηθισμένη αλλαγή του τραύματος διαπίστωσα την παρουσία απο­στήματος, πράγμα πού με εξέπληξε. Τοποθέτησα το βαμβάκι της Γοργοεπηκόου επί του αποστήματος και επέδεσα το τραύμα κατα τον συνηθισμένο τρόπο. Κατό­πιν έφυγα για το ιατρείο μου. Δεν είχα προλάβει να φτάσω όταν με ειδοποίησαν στο κινητό να επιστρέψω στο σπίτι της αδελφής μου γιατί αιμορραγούσε το τραύ­μα της. Πράγματι μπαίνοντας στο δωμάτιό της αντίκρυσα τα κλινοσκεπάσματα, το νυχτικό της, τις μαξιλα­ροθήκες και βεβαίως τους επιδέσμους ματωμένα. Ζήτη­σα τα απαραίτητα προκειμένου να περιποιηθώ και να καθαρίσω το τραύμα και ω! του θαύματος, το τραύμα βρισκόταν σε άριστη κατάσταση, το λεμφοίδημα είχε εξαφανιστεί εντελώς ενώ δεν υπήρχε κανένα ορατό ση­μείο παροχετεύσεως του αιματηρού υγρού. Το δε βαμ­βάκι με το λάδι από την Γοργοεπήκοο είχε παραμείνει στεγνό χωρίς μάλιστα ίχνος αίματος.

Καταλάβαμε αμέσως ότι η Γοργοεπήκοος πού θε­ράπευσε το λεμφοίδημα απάλλαξε την αδελφή μου από τον καρκίνο.

Στις 28.1.2002 επισκεφτήκαμε και άλλους γιατρούς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα συμβαίνοντα και απο­φάνθηκαν οτι δεν είναι απαραίτητη η ριζική μαστεκτο­μή.

Ευχαριστούμε θερμώς την Παναγία Γοργοεπήκοο πού άκουσε την προσευχή μας και μας ελέησε.

Μ. ΙΙεριστεροπούλου Γυναικολόγος

8-2-02

Σήμερα κατόπιν παραγγελίας της εξαδέλφης μου Μαρίας Μπέλτσου από Λάρισα, ήλθα στη Μονή να εκπληρώσω ενα ταμα της.

Πριν ένα χρόνο είχε έλθει η εξαδέλφη μου στην Αθήνα για ιατρικές εξετασεις της μικρής κόρης της, ονόματι Καλλιόπης, πού είχε πολλά προβλήματα υγεί­ας: τα νεφρά της με παλινδρόμηση, εμπύρετο καταστα­ση με σπασμούς και, το κυριώτερο, δεν περπάταγε καθόλου ούτε μίλαγε.

Όταν ήλθαν σπίτι μου, είδαν το βιβλίο της Πανα­γίας Γοργοεπηκόου και με ρώτησαν πού βρίσκεται.

Την ιδία μερα μετα τους γιατρούς, πήρα την εξα­δέλφη μου με τον άνδρα της και τα παιδιά της και ήλθα­με στη Μονή. Ήλθαν με λαχτάρα και παρακαλούσαν την Παναγία να κάνη καλά το παιδί τους και θα ξανάρθουν στη χάρη της.

Γύρω στις 20 Ιανουαρίου βλέπω εγώ η Ζωή Γιόλδαση, πρώτη εξαδέλφη της μητέρας του παιδιού, την Παναγία Γοργοεπήκοο να πιάνη από το χέρι την Καλλιοπίτσα και να ανεβαίνουν από την εξωτερική πύλη της Μονής μέχρι μεσα στο μοναστήρι.

Μετα 5 ημέρες μου τηλεφωνεί από τη Λάρισα η εξαδέλφη μου και μου λέει: «Ζωή κάθεσαι;». Και αφού τη ρώτησα τί συμβαίνει, μου είπε ότι η Καλλιοπίτσα άρχισε να περπατάη, και πολύ γρήγορα μάλιστα, και να μιλάη λίγο.

Τώρα με μεγάλη τους ευγνωμοσύνη προς την Παναγία λαχταρούν την ώρα πού θα ανηφορήσουν για το μοναστήρι να την ευχαριστήσουν για το μεγάλο θαύμα πού έκανε στο παιδί τους.

Ζωή Σίμου-Γιολδάση

Μαρία & Γιάννης Μπέλτσου

Ο άνδρας μου επιστρέφει με την βοήθεια της Παναγίας

Είχαμε μια διαφωνία με τον άνδρα μου και έφυγε από το σπίτι και μετά μου τηλεφώνησε ότι δεν πρόκειται να ξανάρθει. Απόμεινα μόνη μου με το παιδί μου και φαντάζεστε τη στεναχώρια μου. Μια φίλη μου μου μίλησε για τη θαυματουργό Θεοτόκο, τη Γοργοεπήκοο της Μάνδρας, και αμέσως άρχισα να διαβάζω την παράκληση της, και θερμά την παρακαλούσα να γυρίσει ο άνδρας μου και να λυθεί η διαφωνία μας. Πραγματικά σε λίγο ο άνδρας μου επέστρεψε, η διαφωνία μας λύθηκε και το κυριώτερο, και οι δύο μαζί ανεβήκαμε στην Παναγία τη Γοργοεπήκοο να την ευχαριστήσουμε για το θαύμα της, πού σώθηκε ο γάμος μας και η οικογένειά μας.

Μαρία Κ.

Κύρια πηγή: Χρυσούλας Χατζηγιαννιού· Φιλολόγου, Η Κυρία Γοργοεπήκοος· Από την αιβατωβαμένη Σμύρνης στα βουνά της Μάνδρας, Έκδοσις Ε΄, Ιεράς Κοινοβιακής Μονής, «Παναγίας της Γοργοεπηκόου», Μάνδρα Αττικής 2002.