Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως Μπραζαβίλ

1 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τις εβδομαδιαίες εκπομπές του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος στον Ορθόδοξο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM», κατά τις οποίες αναπτύσσει θέματα ορθοδόξου πίστεως, δίνει απαντήσεις σε αντίστοιχα ερωτήματα των ακροατών και παρουσιάζει τις ποιμαντικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας.

Σκοπός του Σταθμού είναι η προβολή και η διάδοση της ορθοδόξου πίστεως και πνευματικότητος, της πατερικής διδασκαλίας και παραδόσεως και της εκκλησιαστικής υμνολογίας και μουσικής.

Ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Ιγνάτιο μεταξύ των ετών 2008-2009 και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της συμπρωτεύουσας του Κονγκό, Pointe-Noire.

Κατά την ποιμαντορία του Σεβ.Μητροπολίτη κ.Παντελεήμονος ο ως άνω Ραδιοφωνικός Σταθμός ανακαινίσθηκε πλήρως, εξόφλησε τις οικονομικές εκκρεμότητες παλαιοτέρων ετών προς το κράτος, κατοχύρωσε νομίμως την ραδιοσυχνότητα 96,8 FM καταβάλλοντας κατ’ έτος το ποσό των 500.000 FCFA, ανανέωσε και εμπλούτισε το καθημερινό του πρόγραμμα (07.00 πμ.-21.00μμ) κ.α.

Επίσης, τυγχάνει ο πρώτος στην χώρα ο οποίος μεταξύ των ετών 2014-2015 συμμορφώθηκε πλήρως προς την νέα σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να λάβει την οριστική άδεια λειτουργίας από το Ανώτατο Συμβούλιο Ελευθερίας της Επικοινωνίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ (Conseil Supérieur de la liberté de Communication du Congo) μετ’επαίνων.

Ακόμη, την 17η Αυγούστου 2016 ο Εξοχ.Υπουργός Επικοινωνιών και ΜΜΕ της Δημοκρατίας του Κονγκό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Thierry Moungala επισκέφθηκε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό μας και εξέφρασε συγχαρητήριες ευχές για την σύννομη και εύρυθμη λειτουργία του, χαρακτηρίζοντάς αυτήν ως υποδειγματική.

Διευθυντής είναι ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Μάξιμος Oumba, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπολεως.