«Μεταβολικά νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα»

23 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21.10.2018 το 1ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Μεταβολικά νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα» στην Κόνιτσα, που διοργάνωσε η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Διαβητολογικό Κέντρο της Γ’ Παθολογικής Κλινικής  του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας –Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν οι κύριοι Δημήτριος Κιόρτσης, Σταύρος Μπούσμπουλας και  Πάνος Ζηρογιάννης.

Το συνέδριο διήρκεσε τέσσερις ημέρες 18-21/10/2018, συμμετείχαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και περιέλαβε επιστημονικές παρουσιάσεις σε διάφορα θέματα.

Στην τελετή έναρξης απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος, τ. Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»  κ. Πάνος Ζηρογιάννης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πολιτών.Την εκδήλωση έναρξης πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας με έντεχνο και κλασικό ρεπερτόριο.

Το Ιατρικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κόνιτσα. Ο Δήμος Κόνιτσας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές και εύχεται η διοργάνωσή του στο Δήμονα γίνει θεσμός.