Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

8 Οκτωβρίου 2018

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Εφραίμ θα μιλήσει, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2018», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. με θέμα: «Τούτο γαρ εστι θέλημα του Θεού, ο αγιασμός υμών».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού. Ακολούθως ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός στις 8:00 μ.μ. θα συζητήσει στο Ενοριακό Αρχονταρίκι με το ακροατήριο για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος. Η συζήτηση θα γίνει στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού.

Στις 9:00 μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία, στην οποία θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Ηρακλείου Αττικής.

Θα ψάλουν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Ηλίας Αντωνόπουλος και ο Λαμπαδάριος κ. Λεωνίδας Ηλιόπουλος, συνοδεία ισοκρατών.