Σύναξις Νεαπολιτών Αγίων και υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας στη Νεάπολη Θεσ/νίκης

29 Οκτωβρίου 2018

Με την υποδοχή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους θα λαμπρυνθεί φέτος η καθιερωμένη Σύναξη των τοπικών αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Θεοχάρους του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου. Την εικόνα θα συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος με τη συμμετοχή κλήρου και λαού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 6 μ.μ. στην είσοδο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Εικόνας και των ιερών Λειψάνων των Αγίων και ακολούθως θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (7.30 π.μ.) θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και των ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά σχήματα.

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης («Λαζαριστές» – Κ.Θ.Β.Ε., Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη) θα παρουσιαστεί η μουσική εκδήλωση «Ειρήνης Ωδές» από τη διεθνούς φήμης Σερβική Χορωδία «Branko» και από τη Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ