Προσβάσιμη σελίδα

Ημέρα τιμής του ιεροψάλτη η Κυριακή μετά την 4ην Δεκεμβρίου

Η ΟΜΣΙΕ Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις «Βυζαντινές Γιορτές», στο πλαίσιο απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία η 4η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά την μνήμη του μεγάλου Μελωδού και Υμνογράφου Αυτής Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Εορτής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος και πάντων των κατά τόπους Συλλόγων Ιεροψαλτών.

Τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) και των Τοπικών Συλλόγων Ιεροψαλτών, σε συνεργασία με την οικεία Μητρόπολη καταρτίζουν κάθε φορά το σχετικό Πρόγραμμα για την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων.

Η Κυριακή μετά την 4ην Δεκεμβρίου κάθε έτους, ορίζεται ως ημέρα τιμής του Ιεροψάλτη. Την ημέρα αυτή σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος καθιερώνεται να τελείται δοξολογική δέηση και να γίνεται ειδική ομιλία, για να εξαρθεί και τιμηθεί πρεπόντως το έργο του Ιεροψάλτη και να προβληθεί ευρύτερα και κατάλληλα η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική.

Πρόγραμμα · Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

9:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.

Πολιτιστικά Δρώμενα στην Πλατεία της Παλαιάς Βουλής με τη συμμετοχή Χορωδιών Ψαλτών και Σχημάτων Παραδοσιακής Μουσικής

9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Ημερίδα «Σπύρος Περιστέρης, ο δάσκαλος, ο ερευνητής, ο πρωτοψάλτης»  – Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν έως 10 Νοεμβρίου 2018 Πρόταση Εισήγησης 10 λεπτών με τα στοιχεία τους και μια περίληψη 100 λέξεων με μήνυμα στην Σελίδα μας στο Facebook ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Επίσημη Τελετή Εορτασμού της Ημέρας του Ψάλτη – Μουσική Εκδήλωση – Βραβεύσεις

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Αίνοι πλ. δ΄, Κωνσταντίνος Πρίγγος
Επιδράσεις του ειρμολογικού μέλους του 17ου αιώνα, στο νέο στιχηραρικό είδος μελοποιίας του 18ου αιώνα, μέσα από την έρευνα των ψαλτικών θέσεων
10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στον Βόλο
Οι ακολουθίες της 25ης Νοεμβρίου και της 4ης Δεκεμβρίου-τυπικολογική θεώρησις
"Μετά μύρων προσελθούσαι" - Εωθινό Δοξαστικό - Θ. Βασιλικός