Ο Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως ο Ιατρός στα Γρεβενά

6 Νοεμβρίου 2018

Με κατάνυξη, συγκίνηση, ευλάβεια και προσευχητική λαμπρότητα υποδέχτηκε ο πιστός λαός των Γρεβενών το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού, που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του κ. Νεκταρίου, ακολούθησε ομιλία αυτού με θέμα: «Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός και η οικογένεια», ως εναρκτήρια ομιλία της 4ης χρονιάς της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Στην αναφορά του ο Σεβασμιώτατος  Αργολίδος τόνισε πως ο άγιος Λουκάς έφτασε στην αγιότητα, γιατί αγάπησε τον Χριστό με όλη του την ύπαρξη, κάτι που καλούμαστε να ακολουθήσουμε κι εμείς, ως χριστιανοί.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι και την Κυριακή το πρωί και θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ, για την διευκόλυνση των πιστών.