Προσκύνημα μαθητών και εκπαιδευτικών της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

2 Νοεμβρίου 2018

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος και την Ιερά Μονή Οσίου Ξενοφώντος.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος οι μαθητές είχαν την ευλογία  να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος στο καθολικό της Μονής , τα ιερά λείψανα και το παρεκκλήσι της Αγίας Σκέπης.

 Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στην τράπεζα και στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής οι μαθητές κατευθύνθηκαν μετά από μια πεζοπορία μέσω του μονοπατιού στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος.

Οι πατέρες υποδέχθηκαν τους ιεροσπουδαστές με την συνοδεία των καθηγητών και του διευθυντή κ. Δημητρίου Δημάκη, στους οποίους και παρέθεσαν πλούσιο γεύμα στην τράπεζα της Μονής. Στην συνέχεια οδηγήθηκαν στο καθολικό της Μονής όπου προσκύνησαν τις ιερές εικόνες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και της Παναγίας της Οδηγητρίας και μετά από την ξενάγηση τους στη Μονή οδηγήθηκαν στο νέο συνοδικό της Μονής όπου ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος απηύθυνε λόγο ευεργετικό και πατρικό προς τους μαθητές αφού εξήρε πρώτα το έργο της Ακαδημίας. Στο τέλος ο διευθυντής ευχαρίστησε τον Γέροντα Αλέξιο για την αβραμιαία φιλοξενία που επιφύλαξε στους ιεροσπουδαστές και ο Καθηγούμενος κατά το αγιορείτικο τυπικό έδωσε την ευλογία του μαζί με ένα δώρο προς ανάμνηση της εκδρομής.