Μητρ. Κυδωνίας: Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία

22 Ιανουαρίου 2019

Το αδιαχώρητο της αγάπης τους απέδειξαν στο κέντρο Πορτοκάλι αμέτρητοι φίλες και φίλοι που έδωσαν το παρών στην κοπή της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019.

Την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ ”Μαρτυρία”, του Γραφείου Νεότητος, του Ξενώνος συνοδών Ασθενών ”Θαλπωρή” , του Κεντρικού Συσσιτίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Θεοχαριδείου, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του Προέδρου Εφημεριών ο «Ποιμήν»  Πρωτ. Αντωνίου Σαπουνάκη.

Να γονατίσουμε μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας στην οποία θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν έθνος και παράλληλα ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που στηρίζει ένα έργο ευλογημένο από το Θεό, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο λόγο του, ένα έργο που είναι του κόσμου όλου για τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμητικές ευαρέσκειες της Μητροπόλεως μας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, σε Κληρικούς που έλαβαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών καθώς και σε παιδιά Κληρικών που εισήχθηκαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Χανίων Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος προσέφερε στην Μητρόπολη μας το ποσόν των 10.000 ευρώ, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς εκπρόσωποι και φορείς συλλόγων.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ από τις συνεργάτιδες της Μητροπόλεως μας κ. Στέλλα Περάκη και κ. Εύα Ροζάκη απηύθυνε η Ιερά Μητρόπολη μας και προς όλους τους χορηγούς που στήριξαν και αυτή την φορά την φιλανθρωπική κίνηση της Μητροπόλεως μας, που χωρίς την δική τους συμβολή τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα. Συγκεκριμένα τα δώρα και τα εδέσματα ήταν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων του τόπου μας, καθώς και η μεγάλη χορηγία του κ. Παπασηφάκη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφερε δωρεάν το κέντρο συνεστίασης και ψυχαγωγίας Πορτοκάλι Ηall που γέμισε ασφυκτικά κυριολεκτικά.

Στη συνέχεια ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Φιωτάκης ταξίδεψε τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα